Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ '' ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ '' !!!






















Απόσπασμα απο τήν Ιστορία τού Θηβα'ι'κού Ποδοσφαίρου ( τού Δημήτρη Σοβατζή ) .....................
Το 1958 συγχωνεύθηκαν ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ και ο ΘΗΒΑΙΚΟΣμε την ονομασία
 ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ.
Ο ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ τις χρονικές περιόδους 1959-1960 και1962-1963 αναδείχθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ποδοσφαίρου Ακατηγορίας ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 και ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ .
Πρωτοαγωνίστηκε στο υπό σύσταση πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της
 Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 
της χρονικής περιόδου 1959-1960 ενώ στην Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
αγωνίστηκε και τις χρονικές
 περιόδους 1963-1964 και 1964-1965 .
Στην συνέχεια τις χρονικές περιόδους 1965-1966 και 1966-1967 αγωνίστηκε
 στην Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ .
Ο ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ με τις συμμετοχές στην Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και τις 2 συμμετοχές 
στην Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ έγραψε την δική του ιστορία στο πανελλήνιο .
Ενδιάμεσα το 1965 επανιδρύθηκε και πάλι ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ.
Το 1968 συγχωνεύθηκαν ο ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ και ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ με την ονομασία 
ΑΟ Η ΘΗΒΑ.
....................................καί η Ιστορία τού Θηβα'ι'κού Ποδοσφαίρου συνεχίζεται......................................................

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
 ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ '' ΠΟΝΤΟΣ '' ΠΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΜΑΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ !!!


Στα όνειρα μου έρχεται συχνά η μακρινή φωνή της μάνας τρελής στους έρημους δρόμους(1) και με ρωτάει με παράπονο αν κλαίνε ακόμα τα ματοπήγαδα (2). Με ρωτάει για κάποιους πραγματικούς ήρωες του ποδοσφαίρου. Ήταν παιδιά της γης του Πόντου. Δεν έπαιξαν πότε σε μεγάλες οργανώσεις. Δε λατρεύτηκαν ποτέ ως θεοί από το αφιονισμένο πλήθος, δεν είδαν ποτέ τους οπαδούς να γεμίζουν πλατείες και να κλείνουν δρόμους για να εκδηλώσουν την εθνική υπερηφάνεια τους (τι χυδαίες που φαίνονται, ορισμένες φορές, οι λέξεις).
Οι ήρωες (αν ακόμα έχουν, ακόμα,  νόημα οι λέξεις) της ομάδας “Πόντος” ήταν καθηγητές, μαθητές και απόφοιτοι του κολεγίου Ανατολία (3) της Μερζιφούντας . Οι μαθητές αποφασίσαν να τιμήσουν τη φανέλα τους και γι αυτό, παρά την τρομοκρατία και τις απειλές των Κεμαλικών,  αγωνίστηκαν με εμφάνιση που θυμίζει τη γαλανόλευκη (άσπρες και γαλάζιες ρίγες) και στη μέση το γράμμα Π. Αυτό θα αποτελέσει τη βασική κατηγορία των Κεμαλικών, οι οποίοι θα οδηγήσουν τους Έλληνες αθλητές στο “δικαστήριο” με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας (12 Φεβρουαρίου 1921) και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου θα απαγχονιστούν στην Αμάσεια (4).
Η μάνα τρελή στους έρημους τους δρόμους με ρωτάει απεγνωσμένα αν μιλάνε για αυτούς τους ήρωες του ποδοσφαίρου και της πατρίδας  στις δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Μήπως αναφέρουν ένα μονόστηλο οι δεκάδες αθλητικές εφημερίδες ή τους μνημονεύουν όλα εκείνα τα τέρατα της μνήμης, που θυμούνται ακόμα και το δευτερόλεπτο που σημειώθηκε κάποιο γκολ, σε κάποιον αγώνα, πριν τριάντα χρόνια (ήταν, βλέπετε, πολύ σοβαρό γεγονός για τη μετέπειτα ζωή τους). Μήπως κάποια κινηματογραφική ταινία; κάποιο βιβλίο; ή έστω κάποιο τραγουδάκι τους αναφέρει;
Κατεβάζω ντροπιασμένος το κεφάλι μου.
Μου λέει και μου ξαναλέει τα ονόματα, μήπως και τα έχω ακούσει σε κάποια ιαχή των φιλάθλων
Γ. Θεοχαρίδης,
Χ. Γεωργίου,
Α. Συμεών,
Α. Παυλίδης,
Σ. Ανανιάδης
Κατεβάζω ακόμα πιο ντροπιασμένος το κεφάλι μου.
Τότε εκείνη ανεβάζει το τόνο της φωνή της και ωρύεται: “Τι ηρωικότερο έχει να επιδείξει το Ελληνικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο απ αυτούς τους ήρωες; Καλά οι ξένοι, αλλά τι θα πείραζε, όλες τις ελληνικές ομάδες, να αγωνιστούν για μία μόνο αγωνιστική, με ένα περιβραχιόνιο με το γράμμα Π
Κατεβάζω και άλλο το κεφάλι μου.
Κάθε 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, θα ξανάρθει η μάνα τρελή στους έρημους τους δρόμους και με τον αλαφροήσκιωτο τρόπο της θα με ξαναρωτήσει: “γιατί  κλαιν τα ματοπήγαδα;” και ακόμα δεν έχω βρει απάντηση. Μήπως κανένας από σας γνωρίζει;
Τι είδανε και κλαίνε αυτά τα πεγαδομάτε;

Σημειώσεις
(1) στίχος από το ποίημα στο Νίκο Ε…1949 (Παρενθέσεις), του Μανόλη Αναγνωστάκη.
(2) κλαίν τα πεγαδομάτε (: ματοπήγαδα, τα στόμια των πηγάδιων) στίχος από τον ιερότερο θρήνο του Ελληνισμού: το “Τσάμπασιν”  (Πόντος). Για την ιστορία του τραγουδιού δες εδώ
(3) Το Αnatolia college in Merzifon  ιδρύθηκε το 1886. Το 1924 διέκοψε τη λειτουργία στη Μερζιφούντα και μεταφέρθηκε στη Θεσαλλονίκη, όπου και λειτουργεί ως και σήμερα. Η Μερζιφούντα (Μερζιφώνη, Ηλιούπολις) αναφέρεται από τον Στράβωνα για τα περίφημα ιαματικά λουτρά της.Χτίστηκε το 222 π.Χ., στα ερείπια της πόλης Φαζιμούντας, ανάμεσα στους ποταμούς Σκύλακα και Άλυ. Πολλοί τη θεωρούν και ως τη γενέτειρα της Αγίας Βαρβάρας.
(4) Πρόκειται για την πατρίδα του αρχαίου Έλληνα γεωγράφου Στράβωνα (63π.Χ – 23μ.Χ)

 Γιώργος Δαμιανός
orthodoxigynaika.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΣΤΑΘΗ ΜΑΝΤΑΛΟΖΗ !!!



ΜΑΝΤΑΛΟΖΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
Μανταλόζης Στάθης Υπήρξε ο μεγαλύτερος τερματοφύλακας στην ιστο­ρία του Εθνικού κι ένας από τους κορυφαίους και πιο θρυλικούς του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Γεννήθηκε στο Πειραιά το 1929. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σέντερ φορ από τον ανεξάρτητο Ολυμπιακό Πασαλιμανίου, εντάχθηκε το 1942 στον Ολυμπιακό, όμως δεν «χωρούσε» στην ομάδα και έτσι την επόμενη χρονιά κατέληξε στον Εθνικό.
Το 1945 πήρε τυχαία τη θέση κάτω από τα δο­κάρια (είχε τραυματιστεί ο βασικός γκολκήπερ) και από τότε δεν ξαναβγή­κε.Οι φίλαθλοι τον απο­κάλεσαν «ιπτάμενο αγριό­γατο» για τις σπάνιας ομορφιάς αποκρούσεις του.Πεταγόταν σαν ελατήριο από τη μια γωνία της εστίας του στην άλλη,απομακρύνοντας εντυπωσιακά την μπάλα, και ξεσηκώ­νοντας τα πλήθη στις εξέδρες, Ασυναγώνιστος στις εξό­δους, δεν έδινε το δικαίωμα να τον αμφισβητήσουν οι αντίπαλοι στο χώρο που έλεγχε, ενώ ήταν σπεσιαλίστας και στις αποκρούσεις πέναλτι. Υπηρέτησε για 15 χρόνια το σύλλογο, ενώ αργότερα διετέλεσε και προπονητής της ομάδας.
Μαζί με τον επίσης αείμνηστο Νίκο Πεντζαρόπουλο απο­τέλεσαν το καλύτερο δίδυμο τερματοφυλάκων που είχε ποτέ η εθνική ομάδα. Τίτλοι: -. Διεθνής: 10 φορές
ΑΠΟ ΤΟ 
http://www.2.ba.aegean.gr/ 
*** O Αείμνηστος Στάθης Μανταλόζης θήτευσε Προπονητής στόν ΙΩΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ τίς Ποδοσφαιρικές Περιόδους 1979-80 ( Β' Κατηγορία Ε.Π.Σ.Β. ) καί 1984-85 ( Α' Κατηγορία Ε.Π.Σ.Β. )
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΑΚΙΔΑΣ !!! ΤΑ ...ΑΧΩΡΙΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ !!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
                                                              http://stereasports.com
Ίσως στην Ελλάδα να μην υπάρχει κάτι ανάλογο όπου δυο δίδυμοι ποδοσφαιριστές να είναι αχώριστοι και στην ποδοσφαιρική τους καριέρα και όπου πάει ο ένας να πάει και ο άλλος. Και μάλιστα κάθε χρονιά. Ίσως αν το ψάξουμε και σε παγκόσμιο επίπεδο να μην βρούμε τέτοια περίπτωση. Από τις μοναδικές λοιπόν περιπτώσεις διδύμων που σίγουρα δικαούνται να μπουν στο βιβλίο Γκίνες.
Το stereasports σας αποκαλύπτει τον Μάριο και Χρήστο Πλακίδα. Τα διδυμάκια από την Κατοχή Μεσολογγίου που πέρυσι τους βρήκαμε στα Άσπρα Σπίτια να στέφονται πρωταθλητές με την Ένωση.
Η πορεία τους είναι «σιαμαία». Μαζί γεννήθηκαν και μαζί προχωράνε στην ποδοσφαιρική τους ζωή και δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσουν ακόμα. «Στο μέλλον βλέπουμε να ανεβαίνουμε και μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας για να παντρευτούμε αν έρθει το καλό. Αυτό το ονειρευόμαστε από τώρα. Το έχουμε δει από τα παιδικά μας χρόνια» θα πουν και οι δυο μαζί δείχνοντας κατ” αυτόν τον τρόπο για το πόσο αχώριστοι είναι.
Δυο φορές χώρισαν για λίγο στην ποδοσφαιρική τους καριέρα και δεν το άντεξαν με τίποτα… Ο Μάριος και ο Χρήστος Πλακίδας γεννήθηκαν στις 14 Ιουλίου 1987  στην Αθήνα αλλά τα παιδικά τους χρόνια τα έζησαν στην Κατοχή Μεσολογγίου. Εκεί έκαναν μαζί και τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα. Στον Απόλλωνα Μαγούλας πρώτα, λίγο μετά στον Τρίκαρδο Κατοχής κι από εκεί τους πήρε ο Γιώργος Ασπρογέρακας για τον Αχελώο Νεοχωρίου. «Στον κ. Ασπρογέρακα χρωστάμε πάρα πολλά. Ήταν πραγματικά σχολείο για μας. Μαζί του μάθαμε ποδόσφαιρο και γίναμε οτι έχουμε γίνει μέχρι τώρα» θα μας πουν τόσο ο Μάριος όσο και ο Χρήστος.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο Μάριος Πλακίδας
Το μεγάλο βήμα για τα διδυμάκια έγινε το 2006. Μαζί στον Κεραυνό Κερατέας στη Δ” Εθνική που είχε στόχο την άνοδο. «Για μας πήγε καλά η χρονιά αλλά όχι και για την ομάδα που δεν πέτυχε το στόχο της» θα πει ο Μάριος και θα συμπληρώσει ο Χρήστος: «Δεν μας αρέσε και η περιοχή και θέλαμε να φύγουμε την επόμενη χρονιά αλλά υπήρχαν δυσκολίες«.
Παρ” όλα αυτά έφυγαν και μάλιστα για να μείνουν ελεύθεροι πλήρωσαν και κάτι… Και τη νέα χρονιά του 2007 έρχεται ο πρώτος  «αποχωρισμός». Στη Δόξα Βύρωνα ο Χρήστος στα Γλυκά Νερά ο Μάριος. «Στον Βύρωνα κι εγώ και η ομάδα κάναμε καταπληκτική χρονιά. Ήταν για μένα ίσως από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα μου. Τότε προπονητής ήταν ο Φυντάνης και την επόμενη χρονιά ήθελε να με πάρει στην Παναχαϊκη» θα μας πει ο Χρήστος ενώ ο Μάριος: «Στα Γλυκά Νερά πήρα πολλές συμμετοχές και αυτό ήταν καλό για μένα. Δεν έπαιζα στη θέση μου αλλά ήμουν πασπαρτού. Αλλά πήγα καλά«.
Και πάμε στο 2008 όπου η λογική των διδύμων υπερισχύει των φιλοδοξιών που είχαν ως ποδοσφαιριστές: «Περάσαμε πολύ δύσκολα στην Αθήνα. Οι ομάδες δεν πλήρωναν στην ώρα τους και πολλά άλλα. Οι γονείς μας δεν είχαν τη δυνατότητα να μας συντηρήσουν κι εμείς δεν είχαμε και δουλειά για να πεις οτι ας κάνουμε και υπομονή. Αυτά όλα εμας μας ωρίμασαν. Σκεφτήκαμε οτι το ποδόσφαιρο σήμερα είναι αλλά αύριο μπορεί να μην είναι. Ερασιτεχνικά δεν μπορείς να ζήσεις κι έτσι πήραμε την απόφαση να εκπληρώσουμε τη στρατιωτική μας θητεία» θα πει ο Μάριος ενώ ο Χρήστος αφήνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για το στρατό: «Εκείνη τη χρονιά έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στην πρόταση από την Παναχαϊκή και τον στρατό. Διάλεξα το δεύτερο. Τα μαζέψαμε, πήγαμε στο Μεσολόγγι και παρουσιαστήκαμε«.
Το προτέρημα για τους διδύμους στο στρατό ήταν οτι μπορούσαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία μαζί και όπου θέλουν. Και αυτό έκαναν ο Μάριος με τον Χρήστο. έμειναν και υπηρέτησαν στο Μεσολόγγι τον Μαϊο του 2008. Το ποδόσφαιρο όμως ήταν στο αίμα τους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Α.Ε. Μεσολογγίου και τους ενέταξε στο ρόστερ της.
«Ήταν καλά στην ομάδα. Περάσμαε πολύ ωραία και πήραμε και καλά λεφτά για την επιβίωσή μας»θα πει ο Μάριος και θα συμπληρώσει ο Χρήστος: «Ήταν όντως και αξέχαστη χρονιά. Ζήσαμε καλές στιγμές και ο κόσμος μας αγάπησε πάρα πολύ«.
Τα διδυμάκια έκαναν το δικό τους πάρτι στο Μεσολόγγι. Ο Χρήστος και στα τρία χρόνια που έμεινε έβγαινε πάντα πρώτος σκόρερ ενώ την πρώτη χρονιά Χρήστος και Μάριος πέτυχαν από 14 γκολ οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα στην άνοδο.
Για δεύτερη φορά όμως θα χωρίσουν οι δρόμοι τους. Ο Μάριος κατάφερε να μονιμοποιηθεί στο στρατό ενώ ο Χρήστος λίγο αργότερα έχασε την ευκαιρία για 40 μόρια. Ο Μάριος μας αποκαλύπτει οτι είναι μεγαλύτερος από τον Χρήστο: «Είμαι δέκα λεπτά μεγαλύτερος από τον Χρήστο. Αυτό εκμεταλλεύτηκα και έκανα τη σύμβαση κατ” αρχάς με τον στρατό κι έτσι έμεινα μόνιμος«. Ο Χρήστος έκανε κι αυτός τα χαρτιά λίγο αργότερα αλλά δεμ ευτύχησε να ακολουθήσει τον Μάριο σε αυτό το επάγγελμα.
Οι δρόμοι των διδύμων χωρίζουν για δεύτερη φορά το 2010. Ο Μάριος εκμεταλλευόμενος μια προκήρυξη καταθέτει τα χαρτιά του και ο στρατός τον… οδηγεί στην Αντίκυρα: «Πήγα εντελώς άγνωστος και δεν ήξερα κανέναν. Προσαρμόστηκα όμως γρήγορα και είμαι θα έλεγα πολύ ευχαριστημένος. Με αγκάλιασαν όλοι και ειδικά ο κ. Νικολάου που με βοήθησε πάρα πολύ. Έπαιξα μια χρονιά εκεί και τη δεύτερη έφερα και τον Χρήστο»
Ο Χρήστος βέβαια είχε μείνει μια χρονιά μόνος του στο Μεσολόγγι. «Είχα πολλές προτάσεις και ειδικά από Παναιτωλικό και Κασσιόπη. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση ζωής. Ή να έπαιρνα καλά λεφτά και να παίξω επαγγελματικά ή να πήγαινα στην Αντίκυρα με ένα μικρό ποσό αλλά να έβρισκα δουλειά. Διάλεξα το δεύτερο με μια ώριμη σκέψη…» θα πει ο Χρήστος που έπειτα από το μικρό διάλειμμα βρέθηκε πάλι με τον Μάριο.
Κι έτσι τα δυο τους συνεχίζουν στην Ένωση και συνδυάζουν το ποδόσφαιρο με την δουλειά κάτι που το επεδίωκαν από τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα.
«Δεν ρισκάραμε να παίξουμε κάπου παραπάνω με ένα αβέβαιο μέλλον. Οι γονείς μας δεν μπορούσαν να μας στηρίξουν για να πούμε οτι θα παίρναμε κι ένα ρίσκο και να προχωρήσουμε» θα πουν και οι δυο μαζί.
Μάριος και Χρήστος λοιπόν από τότε που γεννήθηκαν πάντα μαζί με δυο μικρά διαλειμματάκια. Είναι καλό αυτό όμως για δυο δίδυμα αδέλφια; «Έχει και τα καλά του, έχει όμως και τα αρνητικά. Το καλό είναι οτι έχεις πάντα έναν δικό σου δίπλα σου. Το αρνητικό είναι οτι πολλές φορές λειτουργεί το αδελφικό ένστικτο μέσα στο γήπεδο και αυτό επηρρεάζει» θα μας πει ο Μάριος και συμφωνεί και ο Χρήστος: «Πολλοί μας λένε οτι το κάνουμε οικογενειακή υπόθεση μέσα στο γήπεδο. Ίσως και να βγαίνει αυτό. Αλλά τι να κάνουμε. Αδέλφια είμαστε. Αρκετές φορές θέλουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον…»
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο Χρήστος Πλακίδας
Ζητήσαμε και από τους δυο να πουν τα προτερήματα και τα ελαττώματα του καθένα όπως οι ίδιοι τα έχουν βιώσει.
Ο Μάριος για τον Χρήστο: «Είναι ξεροκέφαλος ποδοσφαιρικά. Βέβαια θα ακούσει τη γνώμη του άλλου αλλά θα κάνει το δικό του. Τσακωνόμαστε αρκετά στο γήπεδο αλλά δεν φταίει μόνο αυτός αλλά κι εγώ… Ο Χρήστος είναι πιο τεχνίτης ποδοσφαιρικά κι έχει το ένστικτο του γκολ με την απρόβλεπτη τρίπλα. Αλλά δεν έχει αμυντική συμπεριφορά. Είναι φύσει επιθετικός»
Και ο Χρήστος για τον Μάριο: «Είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι κι έχει τη δυνατότητα όταν παίζει στο κέντρο και να είναι ανασταλτικός αλλά και οργανωτικός. Έτσι βοηθάει πολύ επιθετικά. Στο γήπεδο αντέχει και τρέχει πολύ σε αντίθεση με μένα. Εκνευρίζεται όμως εύκολα και αρκετές φορές παίρνει βιαστικές ενέργειες. Επηρρεάζεται εύκολα από τις φωνές των άλλων στο γήπεδο«.
Από φαγητό πως πάνε οι δίδυμοι; «Είμαστε εργένηδες και αυτό σημαίνει οτι και η διατροφή μας μπορεί να μην είναι και η καλύτερη. Πάντως μαγειρεύουμε. Πότε ο ένας και πότε ο άλλος με επιδόσεις στην καρμπονάρα και τα τηγανητά…»
Φατσικά τους ξεχωρίζουν; «Επειδή λόγω δουλειάς ξυρίζομαι και ο Χρήστος έχει μουσάκι νομίζω οτι γίνεται έτσι κάποιος διαχωρισμός. Αλλά αν είμαστε κανονικά δύσκολα θα μας ξεχωρίσει κάποιος πρώτη φορά» θα πει ο Μάριος ενώ ο Χρήστος θα φέρει το παράδειγμα: «Κάποτε είχα δεχθεί μια κίτρινη κάρτα και σε μια άλλη φάση κάνει δυνατό μαρκάρισμα ο Μάριος κι έρχεται σε μένα ο διαιτητής και μου δίνει κόκκινη. Είδαμε και πάθαμε για να μας πιστέψει…»
Ποιο όμως θα είναι το μέλλον των «διόσκουρων» στα Άσπρα Σπίτια και στην Ένωση; «Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ. Δεν έχω κανένα παράπονο. Θα περιμένω βέβαια και τις εξελίξεις στην ομάδα. Θέλω να δω και τι θα γίνει και με τον Χρήστο. Θα δούμε στην πορεία» θα πει ο Μάριος και ο Χρήστος θέτει θέμα επαγγελματικής αποκατάστασης: «Κι εγώ δεν έχω παράπονο από τους ανθρώπους εδώ. Αλλά πρέπει κι εγώ να έχω δουλειά για να ζήσουμε. Το έχω εξηγήσει άλλωστε σε όλους. Αν με το καλό υπάρχει δουλειά για μένα δεν υπάρχει λόγος να φύγω. Ειδάλλως όπως έκανα τόσα χρόνια, αυτό θα κάνω πάλι«.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Με το κύπελλο των πρωταθλητών. Κι αυτό μαζί το κρατάνε…
Αυτά είναι λοιπόν τα διδυμάκια. Τα παιδιά που σε οποιαδήποτε απόφαση έβαλαν πάνω απ” όλα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία αλλά δεν εγκατέλειψαν και το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπάνε. Θα τους βλέπουμε πάντα μαζί; Ο χρόνος θα δείξει….

Πηγή : STEREA SPORTS

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ STEREASPORTS.COM ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 5 ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ !!!

like_diagonismos
Το Stereasports.com σας προσκαλεί στη σελίδα του στο Facebook και σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε 5 κάρτες διαρκείας για την ποδοσφαιρική περίοδο SuperLeague 2013 – 2014 προσφορά της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ. Επισκεφθείτε, λοιπόν, τη σελίδα του Stereasports.com στο Facebook, κάντε κλικ στο Like (Μου αρέσει) για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό.
Στην κλήρωση μπορείτε να συμμετέχετε ακόμα κι αν δηλώσατε ήδη ότι σας αρέσει το Stereasports.com (και σας ευχαριστούμε θερμά για την προτίμηση).
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΠΑΕ Λεβαδειακός την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013. Οι νικητές/τριες θα ανακοινωθούν τόσο μέσα από το προφίλ μας στο Facebook, όσο και μέσα από το
Stereasports.com

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ !!! Ο ΒΟΙΩΤΟΣ ΑΣΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ !!!




Τη φανέλα της Ιστορικής Προσφυγικής  Νίκης Βόλου θα φοράει για την επόμενη σεζόν ο Βοιωτός Άσσος Γιάννης Γκούμας. 

Ο 25χρονος αμυντικός την σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε με την Κέρκυρα στην Σούπερ Λίγκα, όμως, μετά τον υποβιβασμό των Φαιάκων έμεινε ελεύθερος. 

Ο υψηλόσωμος στόπερ –που μεταξύ άλλων είχε προταθεί και στην ΑΕΚ- το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε επαφές με τους ανθρώπους της Νίκης Βόλου με τους οποίους τα βρήκε σε όλα .
Ο Γκούμας αγωνίζεται Αμυντικός Χάφ , καί Κεντρικός Αμυντικός , ενώ τη περσινή χρονιά έπαιξε με τη φανέλα της Κέρκυρας για έξι αγώνες και σημείωσε ένα τέρμα. Έχει παίξει επίσης...
...στον Ερμή Αραδίππου Κύπρου, στον Βύζαντα Μεγάρων και στόν ΑΟ η Θήβα .








Συμβόλαιο για 1+1 χρόνο, με την ΠΑΕ Νίκη Βόλου, υπέγραψε ο 25χρονος Γιάννης Γκούμας που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Σούπερ Λίγκ με τη φανέλα της Κέρκυρας. 



Βιογραφικό
Γεννημένος στις 7/6/1988, ο Βοιωτός, Γιάννης Γκούμας, έχει αγωνιστεί στην Κύπρο (A' Kατηγορία), με τη φανέλα του Ερμή Αραδίππου, κάνοντας πολύ καλή σεζόν (16 ματς). Δεξιοπόδαρος αμυντικός χαφ, αλλά με δυνατότητα να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας, προηγουμένως, είχε μείνει ελεύθερος από τον Βύζαντα Μεγάρων, την ομάδα που, επί δυόμισι σεζόν, «έχτισε» εν πολλοίς το ποδοσφαιρικό του όνομα (42 συμ./ 1 γκολ). Τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η Κέρκυρα . Από το καλοκαίρι του 2009, οι Κιτρινόμαυροι τού Βύζαντα Μεγάρων τον απέκτησαν από τόν ΑΟ η Θήβα, όπου αγωνίστηκε για μία διετία. Τον περασμένο Απρίλιο το συμβόλαιο του Γκούμα λύθηκε κοινή συναινέσει με την Κέρκυρα και ο παίκτης είχε αφεθεί ελεύθερος. 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΙΩΤΟΥ ΑΣΣΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΜΑ :
Μοναδικός στόχος της Νίκης η κατάκτηση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Γιάννη Γκούμα, ο οποίος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο σαιτ της ΠΑΕ μετά την υπογραφή του συμβολαίου του. Αναλυτικά:
"Επέλεξα να αγωνιστώ στη Νίκη γιατί είναι μια ιστορική ομάδα με όμορφο κόσμο και χαίρομαι πολύ που θα είμαι μέλος της. Φετινός μας στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Σούπερ Λίγκ. Εγώ από την πλευρά μου θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να καταφέρει η ομάδα να υλοποιήσει τον στόχο της. Μακάρι στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί".

*** Τό ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ οί Συνεργάτες του καί ο Διαχειριστής του Αθλητικογράφος Δημοσιογράφος Δημήτρης Σοβατζής , συγχαίρουν , τόν Βοιωτό Γιάννη Γκούμα , γιά τήν Μεταγραφή του στήν Ιστορική Προσφυγική ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ καί τού εύχονται καλή καί δημιουργική νέα ποδοσφαιρική περίοδο , γιατί πέρα από τήν δεδομένη Ποδοσφαιρική του Αξία , διακρίνεται καί γιά τόν Θαυμάσιο Χαρακτήρα του .



ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com